آسانسور کارگاهی و صنعت : همان طور که می دانیم مواد اولیه ای که در کارخانه های صنایع غذایی، دارویی و یا شیمیایی به کار می رود به شکل پودری یا گرانولی بوده و شکل توده ای دارند. این مواد اولیه بایستی به صورتی به مخزن دستگاه های تولید و بسته بندی منتقل شوند و این مخازن غالباٌ در ارتفاع بالایی از سطح زمین قرار دارند. بنابراین برای انتقال مواد اولیه به درون مخازن مورد نظر از بالابر یا آسانسورهای خاصی استفاده می شود. این آسانسورها در بازار به نام های بالابر پودری یا کاسه ای معروف هستند، البته گاهی به جای واژه بالابر اصطلاح آلواتور نیز در مورد آنان به کار می رود.
آسانسور کارگاهی و صنعت
اجزاء و قطعات مهم بالابر (آسانسور) کاسه ای بدین قرار است:
- بخش جابه جایی بار که به نام باکت،کاسه یا قاشق نیز نام گذاری شده است و بنا به نیاز کاربر از جنس های گوناگونی مانند پلی آمید سیلیس استیل و در اشکال گوناگونی مانند عمیق و کم عمق ساخته میشود.
- قسمت کششی که به صورت تسمه لاستیکی و زنجیری وجود دارند.
- موتور متحرک برای تولید حرکت در بخش کششی
- محفظه یا قاب دستگاه
بنابراین برحسب ضرورت و نیاز کاربری، اشکال گوناگونی از بالابر کاسه ای ساخته می شوند تا در مصارف مختلف و وسیعی به کار گرفته شوند. آن چه برای خریدار از اهمیت بیشتری برخوردار است انتخاب مدلی است که بیشترین بهره وری را برای او داشته باشد.
در هنگام خرید بهتر است مطابق با نیاز و شرایط مان اقدام به انتخاب بالابر یا آسانسور مناسب نماییم و نکات ذیل را مدنظر داشته باشیم.
- حداکثر وزن موادی که باید جابه جا شود.
- نوع و جنس مواد
- حداکثر دمای مواد در زمان انتقال به مخزن
- در اختیار داشتن فضایی جهت نصب و راه اندازی بالابر
انواع گوناگون الواتور کاسه ای موجود در بازار از جنبه ابعاد دستگاه، ظرفیت انتقال مواد (برحسب کیلوگرم در ساعت) جنس کاسه یا باکت، میزان برق مصرفی و جنس قسمت کششی با یکدیگر تفاوت دارند.