اجزاء و قطعات تاور کرین : در این مقاله گروه آریاصنعت قصد دارد به معرفی اجزاء و قطعات تاور کرین بپردازد.
اجزاء و قطعات تاور کرین
شکل مدرن اهرم های تعادلی، همان تاورکرین ها (جرثقیل برجی) هستند که از قطعات اصلی تشکیل شده اند. پایه تاورکرین (پایه تثبیت) در بتن مسلح استقرار می یابد و برخی اوقات نیز به کمک کمربند به قسمت هایی از سازه یا ساختمان مهار می شود.
تاورکرین ها بهترین ظرفیت را برای ارتفاع و بالابری دارا می باشند و در سطح وسیعی جهت ساختن سدها، برج ها و ساختمان های بلند قرار می گیرند. استقرار اولیه جرثقیل های برجی روی پایه، با نظارت و کنترل و تایید مهندسین ساختمان و طبق مشخصات فنی مورد نیاز و قید شده در دفترچه آن صورت می گیرد. حضور مهندس ناظر ساختمان به این دلیل می باشد که گاهی دسترسی به این بخش و بررسی دقیق مشخصات در زمان بهره برداری از طرف بازرس ممکن نباشد. قطعه افزایش ارتفاع اغلب با ارتفاعی مختلف با قطعات دیگر دکل به پایه متصل می شود و بعد از آن، سکشن ها روی آن سوار می شوند که باید به وسیله ی پین، اشپیل استاندارد و پیچ و مهره به یکدیگر متصل شوند. بعد از آن نوبت دکل تاور کرین است که به بخش گردان که شامل موتور و چرخ دنده ها است متصل میگردد تا گردش تاور کرین را امکان پذیر کند.
گردان:
قسمت گردان جرثقیل برجی از سه بخش تشکیل شده است. جیب بالابری، بازوی کاری یا فلش که کالسکه و قلاب روی آن به صورت متحرک قرار دارد. جیب کوتاه تر که وزنه های تعادلی روی آن نصب شده و اغلب راهروهای بازرسی تاورکرین، تابلو برق اصلی و موتور گیربکس اصلی نیز در همین بخش از جرثقیل برجی نصب شده اند و بخش دیگر را کابین اپراتور تشکیل می دهد. کنترل کننده ها و اهرم ها در همین قسمت هستند. تاور کرین از بخش اپراتوری هدایت می شود.
فلش:
بازوی بلندتر تاورکرین یا فلش وظیفه باربرداری جرثقیل را به عهده دارد. بازوی کوتاه وزنه های تعادلی را در دل خود دارد و اغلب جنس آن ها بتن می باشد. نوع قرار گرفتن بلوک های فوق مبتنی بر ارتفاع کاری, جرثقیل، طول فلش و ظرفیت کاربری متفاوت است که در دفترچه تاور کرین ذکر شده است. اپراتور تاور کرین قادر است تاور کرین را از داخل کنترل کرده و یا در بعضی مدل ها این کار از طریق ریموت کنترلی از نقطه ای به نقطه ی دیگر، عملیات باربرداری را انجام دهد. در بیشتر موارد کابین اپراتور در بالای قسمت گردان قرار دارد، اما در بعضی از مدل ها کابین را روی فلش و یا قسمت پایین تاور کرین نصب می کنند.
قلاب (هوک):
بسته شدن بار و منتقل کردن قلاب (هوک) به بار معمولا توسط فرد مشخصی که به ریگر یا بکسل انداز معروف است، انجام می شود. موارد زیادی هست که اپراتور دید خوبی روی بار ندارد یا مرحله باربرداری در نقطه کور اپراتور است. استفاده از یک ریگر آموزش دیده آشنا به اصول ایمنی از نکات مهم می باشد.
اغلب حوادث مربوط به تاورکرین ها نه به خاطر شکل فنی بلکه به دلیل اشتباه ریگر در نحوه ی بستن درست بار و یا عدم ارتباط مناسب با مشکلاتی مانند گیر کردن قسمتی از بار به میلگردها یا قسمتی از سازه های در حال تولید و یا شوک ناگهانی به فلش رخ می دهد. ریگر و اپراتور تاور کرین معمولا به وسیله یک بیسیم با یکدیگر ارتباط دارند. اما هر دو اشخاص فوق بایستی با علامت های استاندارد و معین دیگری آشنا باشند تا اگر ارتباط رادیویی قطع شد و یا سر و صدای محیطی زیاد گردید قادر به استفاده از آن باشند.
خرید، مونتاژ و دمونتاژ تاورکرین
هم اکنون می توانید جهت خرید، مونتاژ، دمونتاژ، نصب و راه اندازی و سرویس و نگهداری تاورکرین با این مجموعه تماس حاصل فرمایید.