تاورکرین چیست؟

تاورکرین نوعی جرثقیل برجی است که اجسام سنگین را تا ارتفاع معینی بالا برده و سپس اقدام به جا به جایی آن در شعاع های گوناگون می کند. با توجه به قدرت مانور بالای تاورکرین در زمینه ی باربرداری، از این وسیله در صنایع مختلف استفاده می شود.

 

چگونگی پیدایش تاور کرین:

همواره برای ساخت سازه های عظیم بخصوص هنگام کار در ارتفاعات زیاد از سطح زمین مشکلاتی وجود داشت. حمل و بالا بردن مصالح و تجهیزات با وزن و حجم زیاد در سازه نیازمند نیرو و هزینه زیادی بود. این مشکل در حدود ۷۰ سال پیش با ساخت نخستین تاورکرین تا حدود زیادی مرتفع گردید.
اولین تاورکرین بوسیله یونانی های باستان اختراع شد و با نیروی کارگران و چهارپایان کار می کرد که برای ساختن ساختمان های بلند در آن زمان مورد استفاده قرار میگرفت و اجازه حمل اجسام سنگین به بالای بنای مورد نظر را می داد.

کاربردهای تاور کرین :

  • – برج سازی
  • – سد سازی
  • – سیلو سازی
  • – پل سازی
  • – ساختمان سازی
  • – حمل کالا در بنادر
  • – جا به جایی و بلند کردن قطعات سنگین و بزرگ مثل ژنراتورها و قطعات بتنی و فلزی در صنایع
تاورکرین
                                                                شرکت سرمایه گذاری ریحانه مشیز (پروژه مژده) تاورکرین ۱۲ تن مدل MC265

 

انواع تاور کرین:

تاورکرین ها به سه دسته ثابت، متحرک و بالارونده تقسیم می شوند.

تاور کرین متحرک خود در سه نوع موجود است:

  1. تاورکرین ریلی
  2. تاورکرین جاده ای
  3. تاورکرین شناور

در ساخت این تاور کرین از قطعات ساده ای به شکل خرپا استفاده شده است. تاور کرین های متحرک شعاع عملیاتی وسیعی دارند و ارتفاع زیادی را تحت پوشش قرار می دهند.
تاورکرین بالارونده روی بناهای در حال ساخت قرار می گیرند و با افزایش ارتفاع ساختمان بالا می رود. از این نوع تاور کرین نیز در صنعت برج سازی و ساخت آسمان خراش ها و پل سازی استفاده میشود.

اجزای تشکیل دهنده تاور کرین

همه تاور کرین ها صرف نظر از نوع آن ها دارای اجزای ثابتی هستند.

تاورکرین ها انواع مختلفی دارند که تقریباً همگی از یک قانون در انجام کار و باربرداری تبعیت می کنند.

قدرت باربرداری تاور کرین

قدرت باربرداری در تاور مبنی بر ساختار آن ها می باشد که تا چه تناژی را میتواند از روی زمین بلند کند، این کار توسط الکتروموتور انجام می گردد و الکتروموتور به گیربکس و از گیربکس به درام یا همان وینچ متصل است و توسط وینچ مقدار نیاز سیم بکسل تا ارتفاع مورد نیاز دستگاه و رابطی به نام هوک قلاب به بار متصل می گردد . لازم به ذکر است پس از راننده و فرمان هدایت، کلیه سیستم فوق توسط یک سری میکروسوئیچ در حال کنترل است تا دستگاه بار بیش از حد مجاز را (تناژ) از روی زمین بلند نکرده و ایمنی دستگاه حفظ گردد.

قدرت مانور بار به سمت جلو و عقب: شاریوت

تاورکرین ها پس از بلند کردن بار از روی زمین دارای مانور حرکت بار به سمت جلو یعنی دور از دستگاه (شاریوت به جلو)  و حرکت بار به سمت عقب یعنی به سمت خود دستگاه (شاریوت به عقب) میباشند. البته لازم به ذکر است میکروسوئیچ های قطع کن، بار بیش از حد مجاز تناژ دستگاه را کنترل کرده و از جلو رفتن آن خودداری می کند.

قدرت مانور گردشی: گردان

تاورکرین ها علاوه بر قدرت بلند کردن بار و حرکت آن به سمت جلو و عقب دارای قدرت جابجایی بار در شعاع ۳۶۰ درجه و انتقال آن به هر نقطه ی دلخواه می باشند. معمولا این کار توسط ۱ یا ۲ الکتروموتور و ۱ یا ۲ گیربکس انجام می گیرد که جهت ایمنی آن نیز میکروسوئیچ هایی تعبیه گردیده که در مواقع لزوم از دور زدن بیجا جلو گیری می نماید.

قدرت حرکت کلی دستگاه

تاورکرین ها توانایی حرکت روی زمین و انتقال کلی دستگاه از نقطه ای به نقطه ی دیگر را دارا می باشند آن ها جهت خزیدن بر روی زمین متفاوت می باشند بعضی از آن ها توسط قرار گرفتن روی ریل جابجا می گردند و گونه دیگری از آن ها روی زنجیرهایی که شباهت به زنجیر تانک دارند بر روی زمین حرکت می کنند و نوع دیگری از آن ها بر روی چرخ های بزرگی که همانند لاستیک هواپیما است حرکت می نمایند.

کلیه حرکت این دستگاه ها معمولا توسط الکتروموتورهای برقی و گیربکس های بسیار قوی که دارای ترمز های بسیار قوی می باشند صورت می گیرد.

افزایش ارتفاع تاور کرین

تاورکرین ها پس از نصب و مونتاژ اولیه که توسط جرثقیل موبایل انجام می گیرد جهت افزایش ارتفاع از قدرت خود دستگاه استفاده می کنند که مستلزم یکسری عملیات بسیار حساس می باشد و با اضافه کردن سکشن (قطعه ارتفاعی) ارتفاع می گیرد و با کم کردن آن ارتفاع آن نیز کم می گردد البته انواع گوناگون تاور کرین ها بنا بر تیپ و یا کشور سازنده عملیات متفاوتی را دارا می باشند.

توضیح اینکه پس از ارتفاع استانداردی که سازنده ی دستگاه تعیین نموده است می بایست دستگاه توسط کمربند جهت ارتفاع بیشتر از استاندارد، به نقاطی از ساختمان و یا سازه مورد نظر مهار گردد.

کلیه مراحل نصب، مونتاژ، ارتفاع دهی، بستن کمربند و … می بایست توسط نیروهای متخصص و کار آزموده قرار گیرد زیرا کوچکترین اشتباه می تواند آخرین اشتباه افراد باشد.

 

نکات ضروری برای انجام عملیات نصب و راه اندازی تاور کرین در هر کارگاه:

  1. نوع بار
  2. اندازه و شکل بار
  3. محل بار و میزان تغییر مکان مورد نظر بار
  4. ارتفاع لازم جهت باربرداری
  5. شعاع عمل مجاز با توجه به تاورکرین و نوع تیر آن
  6. وزن بار
  7. فضای کافی برای عملیات تیر و اتاقک

 

خرید تاور کرین

چنانچه قصد مشاوره ، خرید، مونتاژ، دمونتاژ، نصب و راه اندازی و یا سرویس و نگهداری تاور کرین نو  و یا دست دوم ( مستعمل ) را دارید می توانید. با کارشناسان آریا صنعت تماس حاصل نمایید، گروه آریاصنعت در هر مکان و هر زمان پاسخگوی نیازهای مشتریان محترم می باشد.

 

7 thoughts on “تاورکرین چیست؟

  • شهریور ۱, ۱۳۹۶ at ۷:۴۷ ب٫ظ
    Permalink

    با عرض سلام و وقت بخیر
    ممنون از مطالب خوب شما

  • آذر ۱۸, ۱۳۹۶ at ۱۱:۱۳ ب٫ظ
    Permalink

    مطلب بسیار خوبی بود.ممنون

  • بهمن ۷, ۱۳۹۶ at ۷:۱۹ ق٫ظ
    Permalink

    اقا دستتون درد نکنه خسته نباشید عالیییی بود

  • بهمن ۸, ۱۳۹۶ at ۵:۳۹ ب٫ظ
    Permalink

    خیلی عالی بود

  • اردیبهشت ۱۰, ۱۳۹۷ at ۹:۳۱ ب٫ظ
    Permalink

    سلام
    تشکر از مطلب عالیتون، بسیار آموزنده و کاربردی بود.

  • فروردین ۱۰, ۱۳۹۹ at ۱۰:۲۳ ق٫ظ
    Permalink

    مقاله جالبی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *