ایمنی آسانسورهای کارگاهی : زمانی که در محیط یک کارخانه یا اسکله و یا کارگاه ساختمانی مستقر می شوید. نیاز به نقل و انتقال مواد، مصالح و نیروی انسانی به صورت عمودی احساس می شود. در نتیجه می بایست راهکار مناسبی برای جا به جایی موقتی، سریع، ایمن و مقرون به صرفه نسبت به هزینه پروژه ایجاد نمود.
آسانسور کارگاهی در شرایط نرمال در ساختمان های مسکونی؛ کار جا به جایی انسان و نقل و انتقال بار را انجام می دهند. اما در شرایط خاص تدابیری برای طراحی، استقرار و عملیاتی کردن آسانسورها انجام می شود. تدابیری که باید امنیت آن ها نیز در نظر گرفته شده و بعد از استقرار و نصب، آسانسورها آماده ی بهره برداری باشند.
لذا در یک کارگاه ساختمانی، زمان زیادی جهت نقل و انتقال بار برای عملیاتی کردن آسانسور در زمان پروژه و نصب آن به صورت دائم وجود ندارد. این در حالی است که آسانسورهای معمولی نیز قادر به حمل بارهای سنگینی که در کارگاه ها وجود دارند نیستند.
برای رفع این نیاز آسانسور کارگاهی به خوبی پاسخگوی این شرایط می باشد. نیروی محرکه آسانسورهای کارگاهی اغلب توسط یک موتور الکتریکی برای حرکت عمودی تامین می شود. نحوه ی استقرار اجزای آن ها به این صورت است که بعد از نصب به موازات افزایش ازتفاع ساختمان می توان ارتفاع حمل بار را نیز افزایش داد. این کار به وسیله مونتاژ قطعات آسانسور کارگاهی صورت می پذیرد.
قابلیت افزایش ارتفاع آسانسورکارگاهی به ۵۰۰ متر و بالاتر نیز می رسد و ظرفیت حمل نقل و انتقال بار به وسیله آن ها بین ۱ و ۱.۵ تا ۲ تن متغیر است.
آسانسورهای کارگاهی کارکردهای بسیار زیادی در شرایط و محیط های متفاوت دارند به ویژه در کارگاه های ساختمانی متعدد و مختلف از نظر ظرفیت و گستردگی پروژه در حال ساخت، مانند پروژه های عظیمی همچون راه سازی، پل و تونل، مرمت آثار باستانی، نفت و گاز، پتروشیمی، بنادر کشتی سازی، فلز، فولاد و معدن که برای حمل و انتقال بارهای سنگین از آسانسور کارگاهی استفاده می شود.
ایمنی آسانسورهای کارگاهی
از دیگر مزایای آسانسورهای کارگاهی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت نصب
- عدم نیاز به زیرسازی های زمان بر
- سیستم عملکردی راحت و آسان
- توانایی جا به جایی بارهای سنگین
- قابلیت استفاده در ارتفاع های بالا
- امکان افزایش ارتفاع به مقدار مورد نیاز